Ketterä kaksoisura -hanke

Kuopion alueen urheiluakatemiassa on käynnistetty kehittämistyö, jonka tavoitteena on kehittää akatemiaurheilijoille joustavia opintopolkuja ja ratkaisuja opiskelevan urheilijan uran merkittäviin siirtymävaiheisiin opintoasteelta toiselle sekä urheilu-uralta siviiliuralle.

Hankkeella haetaan ratkaisuja kaksoisuran haasteelliseksi tunnistettujen siirtymävaiheiden helpottamiseksi ja edistämiseksi. Kehittämistyön painopisteinä ovat joustavat koulutuspolut ja toimintatavat jatko-opintoihin siirtyessä sekä urheilu-uran päättymisen tukeminen ja työelämään siirtyminen.

Ketterä kaksoisura Kuopion alueella – opiskelevan urheilijan urasiirtymät -hanke toteutetaan ajalla 1.6.2018 - 31.5.2020. Hankkeen aikana rakennetaan joustavia, yksilöllisiä ja urheilu-uran huomioon ottavia koulutuspolkuja. Urheiluakatemian toimintaa ja roolia kaksoisuraohjauksessa kehitetään ja mallinnetaan. Lisäksi rakennetaan yhteistyötä urheiluakatemian, asiantuntijatahojen ja yritysten kanssa esimerkiksi urheilijoiden urheilu-uraa sekä urheilu-uralta työelämään siirtymistä edistävän työelämäosaamisen ja –kontaktien kartuttamiseksi. Osana kehittämistyötä vahvistetaan myös urheiluakatemian viestintää.

Hankkeen kohderyhmiä ovat ensisijaisesti Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijat, oppilaitokset, yhteistyöseurat ja niiden valmentajat, sekä alueen yritykset ja myös valtakunnallinen urheiluakatemiaverkosto.

Hankkeen hallinnoijana toimii Kuopion kaupunki. Hankerahoitusta on myöntänyt Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Euroopan sosiaalirahastosta. Hanke toteuttaa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmaa.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Marika Makkonen, p. 044-718 1795, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

ELY-logoEU-ESRVipuvoimaa

inno_sport
  
terveystalo
vesileppis
Fontanella

EAS